Krevende kunder er et privilegium. Det er disse som driver deg fremover.

Krevende kunder er et privilegium. Det er disse som driver deg fremover.

Sitatet er ikke mitt, men det er hentet fra en kronikk av Trond Albert Skjelbreid i Nor PR i 2011. Les hele kronikken her.

Ok, dette temaet er kanskje litt på siden av dei egentlige teamet på denne bloggen, men samtidig ikke, for det er kunden vi alle lever av. Undersøkelser viser at hver eneste misfornøyde kunde i gjennomsnitt forteller om sin misnøye til 12 andre personer.

Uansett hvor profesjonelle vi er, kan det til tider være vanskelig å håndtere krevende kunder med spesielle ønsker og særegenheter. At vi er i stand til å håndtere krevende kunder på en profesjonell måte er derfor svært viktig.

Hvordan kan vi ta alle kunder på alvor? Hvilke teknikker finnes for kundebehandling?

For mange vil krevende kunder bli sett på som kostnadsdrivende, men man bør se kunden som en ressurs. For å være best må man kunne tilfredstille alle kunder, også de mest kvalitetsbevisste. Disse kundene får oss til å strekke oss enda lengre og bidrar til at vi stadig må skjerpe oss når det gjelder kvaliteten på alle deler av virksomheten vår.

  • Møte kunden med raushet
  • Bruk av analyse for å finne ut hvor problemet ligger.  Vi vil gjerne bli bedre. Kan du tenke deg å dele dine tilbakemeldinger med oss?
  • I utviklingsarbeid må man sørge for å ha en godt gjennomarbeidet spesifikasjon og en kontrakt som definerer hva som er inkludert og hva som ikke er inkludert
  • Ha en åpen dialog med kunden, og sørge for at kunden til enhver tid er oppdatert, eller vet når ny informasjon foreligger

Har du noen erfaringer fra god kundebehandling? Hva med det motsatte?  Del gjerne i kommentarfeltet.

Om ellenmoldskred
Jobber i Sensio med smarthus og velferdsteknologi, og bloggar privat på ellenmoldskred.com. Bakgrunn frå telekommunikasjon i Telenor og web i WebTotal. Interessert i IKT, SoMe og aktiv i Oda-Nettverk. Gift, 3 born.

One Response to Krevende kunder er et privilegium. Det er disse som driver deg fremover.

  1. Tonen man møter kunden med har alt å si, enten det er per telefon, e-post, ansikt-til-ansikt eller i sosiale medier. Møter man kunden med respekt, undersøker, hjelper, beklager og så videre, kommer man langt! Også når det viser seg at man ikke kan hjelpe, bare beklage, gjør nettopp sistnevnte underverker. Kunden føler at han blir hørt og tatt på alvor. Det i seg selv bidrar (forhåpentligvis) til en positiv kundeopplevelse.

    Har selv opplevd mange ganger at sinte kunder har satt stor pris på tilbakemelding på henvendelser på Facebook.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: